Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Ποια "έκπληξη" κυνηγάνε για τον ΠΙΠΙΝΟ ΥΕΘΑ και Αρχηγός ΓΕΝ !!

| No comment


Μεγάλη προβολή στην καθέλκυση του υποβρυχίου ΠΙΠΙΝΟΣ δίνουν το ΥΠΕΘΑ όσο και το ΓΕΝ. Το “επικοινωνιακό” κομμάτι του θέματος απασχόλησε πολλούς στο ΥΠΕΘΑ και κάποιοι έριξαν την ιδέα να γίνει η τελετή για τον ΠΙΠΙΝΟ παρουσία κάποιου απογόνου του.



Στην Ύδρα “ξαμολύθηκαν λαγωνικά” του ΠΝ για να εντοπίσουν, κάποιον ή κάποια που να είχε σχέση με την οικογένεια του ήρωα της Επανάστασης του 1821. Δεν εντόπισαν κανέναν μέχρι στιγμής τουλάχιστον κι έτσι αναζητείται άλλος “γκεστ σταρ” για την τελετή.

Ποιος ήταν ο Ανδρέας Πιπίνος το όνομα του οποίου δόθηκε στο δεύτερο υποβρύχιο 214;

Γεννήθηκε στην Ύδρα. Το 1822 μαζί με τον Κωνσταντίνο Κανάρη μπήκε νύχτα στο στενό μεταξύ Χίου και Τσεσμέ όπου ήταν αγκυροβολημένος ο εχθρικός στόλος . Ο Κανάρης πυρπόλησε το πρώτο δίκροτο, ο Πιπίνος έριξε το πλοίο του σε ένα δεύτερο τουρκικό πλοίο. Το εχθρικό πλοίο αποσπάστηκε από τον στόλο, καταστράφηκε όμως και έχασε όλο του το πλήρωμα.
Ο τουρκικός στόλος απέπλευσε αμέσως για την Κωνσταντινούπολη.

Στη ναυμαχία στις 8 Σεπτεμβρίου 1822 νίκησε και καταδίωξε τον τουρκικό στόλο, ενώ το 1824 στη Ναυμαχία του Γέροντα ο Πιπίνος πυρπόλησε εχθρικό πλοίο, αλλά τραυματίστηκε βαριά.
.Διορίστηκε από το νεοσύστατο Ελληνικό κράτος αρχηγός της ανατολικής μοίρας, και αποστρατεύτηκε το 1836.

onalert.gr

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]