Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Προηγείται 8 μονάδες ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση - Σταθερά τρίτος ο Λαϊκός Σύνδεσμος!!

| No comment


Οκτώ μονάδες προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, πτώση της ΝΔ και πολύ χαμηλά ποσοστά για ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι «δείχνει» νέα δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Palmos Analysis.


Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 17,7% στην πρόθεση ψήφου, ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται με 25,8%. Το ζήτημα του ΕΝΦΙΑ έχει καταστρέψει ότι είχε απομείνει από την εκλογική βάση της ΝΔ απ'ότι φαίνεται.
Επίσης, το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 3%, το Ποτάμι στο 2,3%, το ΚΚΕ συγκεντρώνει 3,5%, οι ΑΝΕΛ 2,5%, ενώ η Χρυσή Αυγή μένει σταθερή με ποσοστό 8,7% που σημαίνει ότι με αναγωγή επί των εγκύρων κυμαίνεται περί το 10%.
Ουσιαστικά "Το Ποτάμι" έχει εξαερωθεί και αποδεικνύεται ένα κατασκεύασμα των media και της διαπλοκής ελληνικής και ξένων μεγάλων συμφερόντων, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μπει στην Βουλή φτάνοντας το όριο του 3%.
Πάντως με εξαίρεση τα τρία πρώτα κόμματα, τα λοιπά καταρρέουν και φαίνεται ότι το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν "μαγική εικόνα" π.χ. για το ΠΑΣΟΚ με το 8%.
Για τους Ανεξάρτητους Ελληνες η επόμενη εκλογική μάχη όποτε και αν γίνει θα είναι η πιο κρίσιμη της μικρής ιστορίας τους. Δύσκολα θα βρίσκονται στην επόμενη Βουλή.
Ουσιαστικά χάθηκε μια τεράστια εκλογική προίκα με τις συνεχείς παλινωδίες, την έλλειψη "καθαρού" ιδεολογικού στίγματος και βέβαια από τις εσωκομματικές διαμάχες.
Αποτελεί κλασικό δείγμα του πώς να χάσεις την ευκαιρία να γίνεις ο ρυθμιστικός παράγων στην πολιτική ζωή ενός τόπου. Οταν ο Λαϊκός Σύνδσμος με όλη την πολιτική ηγεσία του να βρίσκεται στην φυλακή, εξακολουθεί και παίρνει τέτοια υψηλα νούμερα στις δημοσκοπήσεις, τότε οι ΑΝΕΛΛ έχουν κάνει πολλά πράγματα λάθος γιανα έχουν καταρρεύσει.
Το σημαντικότερο όλων είναι ότι ξεκίνησαν ως ένα αντισυστημικό δεξιό ανανεωτικό κόμμα τον Μάϊο του 2012 και κατέληξαν να αυτοπρσδιορίζονται "κεντρώοι"! Με την μόνη διαφορά ότι το ποτάμι πήγαινε "δεξιά"...
Όπως «δείχνει» η δημοσκόπηση, η μεγάλη πτώση της ΝΔ οφείλεται στην χαμηλή συσπείρωση των ψηφοφόρων της, ένα μέρος από τους οποίους αποχωρεί προς τον ΣΥΡΙΖΑ (6%), την Χρυσή Αυγή(5%) και λιγότερο τους ΑΝΕΛ (2%), ενώ οι διαρροές είναι πολύ μεγαλύτερες στο ΠΑΣΟΚ, που χάνει έναν στους τέσσερις ψηφοφόρους του προς τον ΣΥΡΙΖΑ, προς την ΝΔ (6%) αλλά προς όλα τα άλλα κόμματα.
Όσον αφορά στη συσπείρωση ψηφοφόρων, η αξιωματική αντιπολίτευση καταφέρνει να διατηρήσει το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεις της, σημειώνοντας πτώση περίπου 1% σε σχέση με τις ευρωεκλογές, ενώ έχει απώλειες προς την Χρυσή Αυγή, τους ΑΝΕΛ και την ΝΔ.
Επίσης, όσον αφορά στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ υπερτερεί της ΝΔ με το 53% των ερωτηθέντων να θεωρεί ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έρθει πρώτο στις επόμενες εκλογές, ενώ το  28% «βλέπει» νίκη της  ΝΔ.
Όσον αφορά στο τι πιστεύουν οι πολίτες αναφορικά με την οικονομία της χώρας, 3 στους 4 διαφωνούν ότι η οικονομία της χώρας βελτιώνεται. Επίσης, το 53% των ερωτηθέντων διαφωνεί με την άποψη ότι η χώρα δεν θα χρειαστεί νέο μνημόνιο, με μόλις το 33% να εμφανίζεται σύμφωνο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]