Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

600.000 Τούρκοι θέλουν να εξαγοράσουν τη θητεία τους !!! 600.000 ΜΟΓΓΟΛΟΚΟΤΕΣ...!!!

| No comment


Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Περίπου 600.000 νέοι στην Τουρκία περιμένουν να κάνουν χρήση του δικαιώματος εξαγοράς της στρατιωτικής θητείας.Σε είδηση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του CNNTurk, αναφέρεται ότι η εξαγορά θητείας αποτέλεσε ελπίδα για την μερίδα αυτή της νεολαίας της χώρας. Ο μέσος όρος ηλικίας αυτών που περιμένουν τη νομική ρύθμιση για την εξαγορά θητείας είναι το 27ο έτος της ηλικίας. Το ανώτατο όριο χρημάτων που θα πρέπει να καταβάλουν θα είναι 17.000 λίρες Τουρκίας.



Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, κ. Ισμέτ Γιλμάζ, δήλωσε ότι μόλις ο νέος Πρόεδρος της χώρας , κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναλάβει τα καθήκοντά του, η εξαγορά θητείας θα είναι ένα από τα πρώτα θέματα με το οποίο θα ασχοληθεί. Η δήλωση αυτή δημιούργησε ελπίδες σε πολλούς, μεταδόθηκε από την Τουρκία.

Να σημειωθεί ότι το 2012 τεράστια έσοδα είχαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις από το έκτακτο μέτρο εξαγοράς της θητείας που εφαρμόστηκε στη γειτονική χώρα κατά το Α΄εξάμηνο του έτους.

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας κ. Ισμέτ Γιλμάζ τότε  69.320 άτομα εξαγόρασαν τη θητεία τους και απέφεραν έσοδα ύψους 2 δισεκατομμυρίων τουρκικών λιρών δηλαδή περίπου 900 εκατομμύρια Ευρώ!

Δικαιούχοι του μέτρου ήταν περίπου 250.000 άτομα αλλά το υψηλό κόστος εξαγορά ( περίπου 17.000 Ευρώ) για πολλούς ήταν απαγορευτικά.Το μέτρο της εξαγοράς της θητείας για τους Τούρκους πολίτες που ζουν στην Τουρκία είχε εφαρμοστεί και το 1999 αμέσως μετά το σεισμό που είχε πλήξει την Τουρκία για να βρεθούν άμεσα έσοδα.

Οι Τούρκοι πολίτες που ζουν μόνιμα στο εξωτερικό μπορούν να εξαγοράσουν τη θητεία τους έναντι περίπου 5.000 Ευρώ και υπηρετούν μόλις 3 εβδομάδες. Αυτό το μέτρο αποφέρει εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρώ κάθε χρόνο στο τουρκικό δημόσιο.

onalert.gr

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]