Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Της κόβουν το επίδομα τοκετού επειδή γέννησε στο αυτοκίνητο… !!

| No comment



Τα παράλογα και τα απίστευτα του ελληνικού δημοσίου αποτυπώνονται πλήρως στη περίπτωση μιας νεαρής γυναίκας από το Ηράκλειο Κρήτης που γέννησε μέσα στο αυτοκίνητο αλλά της αρνήθηκαν το επίδομα τοκετού επειδή νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο.
Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της 26ης Ιουνίου, όταν η εγκυμονούσα τότε Σπυριδούλα Μπενέκη ένιωσε αφόρητους πόνους και χρειάστηκε να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Στη διάρκεια της διαδρομής οι πόνοι άρχισαν να γίνονται όλο και πιο έντονοι ενώ λίγο αργότερα έσπασαν τα νερά της.


Μερικές δεκάδες μέτρα πριν φτάσουν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, ο σύζυγός της που εκτελούσε χρέη οδηγού αλλά και… μαιευτήρα αναγκάστηκε να σταματήσει αφού η το μωρό τους δεν μπορούσε να περιμένει άλλο.

Έτσι, η κ. Μπενέκη είχε την ατυχία να γεννήσει μέσα στο αυτοκίνητο, αν και αυτό δεν επηρέασε αρνητικά το νεογέννητο κοριτσάκι της που χαίρει άκρας υγείας.

Στο σημείο έφτασαν αμέσως γιατροί του ΠΑΓΝΗ και της έκοψαν τον ομφάλιο λώρο μέσα στο όχημα, ενώ στη συνέχεια παρέλαβαν την λεχώνα και την μετέφεραν εντός του ιδρύματος για να περιθάλψουν τόσο την ίδια όσο και το βρέφος της.

Μέχρι εκεί όλα έμοιαζαν ιδανικά για την Σπυριδούλα και το σύζυγό της που γίνονταν γονείς για τρίτη φορά.

Κάπου εκεί όμως άρχισαν τα κωμικοτραγικά και τα ευτράπελα του ελληνικού κράτους. Η νεαρή γυναίκα ενημερώθηκε από το γιατρό της ότι από τη στιγμή που γέννησε εκτός νοσηλευτικού ιδρύματος δικαιούται επίδομα τοκετού.
Έτσι, μόλις έλαβε εξιτήριο μετέβη στο ΙΚΑ Ηρακλείου για να καταθέσει τα χαρτιά της ώστε να λάβει το επίδομα. Εκεί όμως την ενημέρωσαν με χαρακτηριστική ευκολία πως δεν μπορεί να το πάρει. Συγκεκριμένα, της ζήτησαν υπογεγραμμένο χαρτί από μαία όμως εκείνη τους εξήγησε ότι ο τοκετός ήρθε σε αναπάντεχη χρονική στιγμή και ήταν αδύνατον για εκείνη να βρει μαία στις 2.00 τα ξημερώματα ούτε και σκόπευε να γεννήσει μέσα σε αυτοκίνητο.

Οι υπάλληλοι του ΙΚΑ όμως δεν πτοήθηκαν και επικαλούμενοι τον σχετικό νόμο που τροποποιήθηκε πριν από 1,5 χρόνο, απέρριψαν το αίτημά της επειδή νοσηλεύτηκε επί 3 ημέρες στο ΠΑΓΝΗ.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, για να δικαιούται μια μητέρα επίδομα τοκετού θα πρέπει να έχει υπογραφή από μαία και να μην έχει γεννήσει ούτε να έχει νοσηλευθεί σε δημόσιο ή ιδιωτικό νοσοκομείο.

Αν και η γυναίκα αυτή γέννησε στο αυτοκίνητο, της αρνήθηκαν το επίδομα των 900 ευρώ, που σκόπευε να διαθέσει για τα έξοδα της βάφτισης του νέου μέλους της οικογένειας.

«Είναι πολύ άσχημο αυτό που κάνουν. Σε μια χώρα με τόσο μεγάλη υπογεννητικότητα, αντί να μας επιβραβεύουν που δημιουργούμε μεγάλες οικογένειες, μας τιμωρούν από πάνω. Είναι σαν να μου λένε να μην κάνω άλλα παιδιά» δηλώνει με παράπονο η κ. Μπενέκη.

Η υπόθεση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Σωκράτη Βαρδάκη, ο οποίος καυτηρίασε τις πολιτικές που τιμωρούν τους γονείς, την ώρα που η Ελλάδα γερνάει: «Είναι για γέλια και για κλάματα αυτή η ιστορία. Μας απαγορεύουν να κάνουμε οικογένειες. Σε λίγο θα μας αναγκάσουν να γυρίσουμε 100 χρόνια πίσω και να γεννάμε με μαίες στις βελανιδίες» σχολίασε μεταξύ άλλων ο κ. Βαρδάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες χορηγείται σε όλους ανεξαιρέτως επίδομα εγκυμοσύνης, τοκετού ακόμη και βοήθημα για κάθε παιδί ξεχωριστά μέχρι την ενηλικίωσή του.

Στο μεταξύ η κ. Μπενέκη εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να προσφύγει στη δικαιοσύνη, αν και, όπως λέει, δεν μπορεί να διαθέσει χρήματα για δικηγόρο καθώς έχει τρία παιδιά να ταΐσει.

Από την πλευρά του το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου προσφέρθηκε να της δώσει το ποσό των 200 ευρώ για να καλύψει τα παράβολα του δικαστηρίου.

kontranews.gr

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]