Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Ενοικιαστές στα σπίτια τους οι Έλληνες με “εντολή Σαμαρά” !!!

| No comment


Βρέθηκε η «λύση» για τα «κόκκινα» δάνεια και για τα σπίτια που επαπειλούνται με άμεσες κατασχέσεις από τις τράπεζες.
Θυμίζουμε ότι έως τώρα προστατευόταν η πρώτη κατοικία, όμως αντιδρούσαν εντόνως οι τράπεζες, γιατί δεν μπορούσαν να δρέψουν τους καρπούς της αναλγησίας τους, να ανακεφαλαιώνονται από τα λεφτά των πολιτών, αλλά να μην «κουρεύουν» αντίστοιχα τα δάνεια τους. Σε παλαιότερη συζήτηση επί του θέματος μάλιστα ο τότε υφυπουργός Σκορδάς είχε μεμφθεί τον Συναγωνιστή και Πολιτικό Κρατούμενο, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, επειδή δήθεν θα χανόταν η «τραπεζική πίστη». Ποια «τραπεζική πίστη», βέβαια, όταν πάντα τον λογαριασμό πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες;

Η «λύση» που βρήκε ο Χαρδούβελης ήταν ομολογουμένως πρωτότυπη, αφού θα καταστήσει τους Έλληνες ενοικιαστές στα σπίτια τους. Συγκεκριμένα την κυριότητα του σπιτιού θα παίρνει η τράπεζα, η οποία στην συνέχεια θα το νοικιάζει στον ιδιοκτήτη και έτσι αυτός θα πληρώνει ενοίκιο, αντί δόσης. Θα υπάρχει, μάλιστα, και επιλογή επαναγοράς σε περίπτωση που αλλάξουν τα οικονομικά του πρώην ιδιοκτήτη. Όπως διέδιδαν τα μέσα, το ενοίκιο αυτό θα επιδοτείται εν μέρει από το κράτος.
Εδώ έχουμε ένα πρωτοφανές σκηνικό. Αν μία τράπεζα στην Ελλάδα φαληρίσει, οι Έλληνες πολίτες θα κληθούν να την σώσουν, πληρώνοντας από την τσέπη τους την ανακεφαλαιοποίηση. Τα λεγόμενα «κόκκινα» δάνεια των τραπεζών, όπως και όλα τα δάνεια, δίνονται από τις καταθέσεις των Ελλήνων, δηλαδή τα «χαμένα» λεφτά των «κόκκινων» δανείων, ανήκουν και πάλι σε Έλληνες και τα εμπορεύεται η τράπεζα. Κοινώς η τράπεζα πλουτίζει από το εμπόριο των χρημάτων των πολιτών και άμα κάνει κακή χρήση τους, τότε οι πολίτες καλούνται και πάλι να πληρώσουν την ζημιά.
Τώρα επειδή δεν γίνεται να χάνουν κέρδη οι τράπεζες, ο Χαρδούβελης θα επιδοτεί την δόση που θα πληρώνουν οι κάτοχοι «κόκκινων» δανείων και υπό κατάσχεση σπιτιών, ενώ την κυριότητα θα την έχει η τράπεζα. Δηλαδή, προκειμένου να μην χάσουν λεφτά οι τράπεζες, οι Έλληνες πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν την ζημιά μέσα από νέους φόρους. Δηλαδή με μία πολιτική «ντρίπλα», ο Χαρδούβελης μετατόπισε ένα πρόβλημα των τραπεζών και το έκανε πρόβλημα των Ελλήνων, αντί να διατηρήσει την προστασία της πρώτης κατοικίας και να πει, απλά, στους τραπεζίτες ότι «ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος».
Όμως, όπως έχουμε πολλές φορές τονίσει, η χούντα Βενιζέλου – Σαμαρά φημίζεται στην εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων, εις βάρος των Ελλήνων.

xryshaygh.com

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]