Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Νέο σκάνδαλο!!! Ο Αθανασίου αθωώνει τον εαυτό του, καταργώντας διάταξη για παράνομο πλουτισμό πολιτικών προσώπων!!!

| No comment


Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτή η κυβέρνηση αυθαιρετεί. Δεν είναι η πρώτη φορά που πραξικοπηματικά καταργεί διατάξεις και νόμους προκειμένου να προστατεύσει τα συμφέροντα ολίγων. Καθημερινά αποδεικνύει πως δεν έχει καμία διάθεση να πατάξει τα φαινόμενα διαφθοράς και να τιμωρήσει τους εμπλεκόμενους κρατικούς λειτουργούς, σε αντίθεση με τα όσα ισχυρίζεται ο κατ’ επίφαση πρόεδρος της σημερινής χούντας.

Σε συνέχεια της εγκληματικής για την Ελλάδα πολιτικής που ασκούν αυτή τη φορά απάλλαξαν εντέχνως με διαδικασία του κατεπείγοντος  όσους, υπουργούς, βουλευτές, ευρωβουλευτές, νομάρχες, δημόσιους λειτουργούς και υπαλλήλους, ιδιοκτήτες μέσων μαζικής ενημέρωσης, τους γνωστούς και φίλους με άλλα λόγια της παρέας Σαμαρά - Βενιζέλου, έχουν κατηγορηθεί για παράνομο πλουτισμό, με βάση το νόμο για το πόθεν έσχες!
Ο υπουργός "Δικαστικής εξουσίας", ο πρώην αεροπαγίτης με την ψευδή δήλωση «πόθεν έσχες» έφερε προς ψήφιση τον περίφημο νόμο 4524/2014 που έχει τίτλο «Μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας», ο οποίος υπερψηφίστηκε από τους εθελόδουλους βουλευτές του Σαμαρά και Βενιζέλου. Συγκεκριμένα, στη σελίδα 82 του νόμου, με επικεφαλίδα «ΙΕ20: ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ» περιλαμβάνονται  άρθρα  4 και 5 του ν.3213/2003.

Το άρθρο 4: «1. Υπόχρεος σε δήλωση, ο οποίος επωφελούμενος από την ιδιότητά του αποκτά ή προσπορίζει σε τρίτον αθέμιτο περιουσιακό όφελος, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών (3) ετών και με χρηματική ποινή από είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ έως ένα εκατομμύριο (1.000.000) ευρώ.
 2. Ο υπαίτιος των παραπάνω πράξεων τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα (10) ετών και με χρηματική ποινή από τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ έως ένα εκατομμύριο πεντακόσιες χιλιάδες (1.500.000) ευρώ: (α) αν το αποκτηθέν ή προσπορισθέν αθέμιτο περιουσιακό όφελος υπερβαίνει συνολικά το ποσό των εβδομήντα τριών χιλιάδων (73.000) ευρώ, ή (β) αν ενεργεί κατ' επάγγελμα ή είναι υπότροπος.
3. Με τις ποινές των παραγράφων 1 και 2 τιμωρούνται και οι τρίτοι που πορίζονται το αθέμιτο όφελος που προκύπτει από τα αδικήματα των παραγράφων 1 και 2 εν γνώσει της τέλεσης αυτών από τον υπόχρεο σε δήλωση.
4. Οι παραπάνω διατάξεις εφαρμόζονται, εφόσον η πράξη του υπόχρεου σε δήλωση ή του τρίτου δεν τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη».
Με άλλα λόγια, οι υπόχρεοι σε δήλωση πόθεν έσχες για τους οποίους προέκυπτε ότι αύξησαν με αθέμιτα μέσα την κινητή ή ακίνητη περιουσία τους, τιμωρούνταν με βάση αυτή την παραπάνω διάταξη. Στον ισχύοντα Ποινικό Κώδικα δεν υπάρχει διάταξη  που να καλύπτει σφαιρικά το φαινόμενο του αθέμιτου πλουτισμού κρατικών λειτουργών, μέσω πρακτικών που συνιστούν κατάχρηση της ιδιότητάς τους.
Όλως παραδόξως οι βουλευτές που σήμερα με νόμο καταργούν τα εν λόγω άρθρα, μόλις το 2010 είχαν ταχθεί υπέρ της  θεσμοθέτησης αυτού του πιο αυστηρού πλαισίου οικονομικού ελέγχου. Τι άλλαξε από τότε; Είναι η πολιτική ορθότητα που διακατέχει πλέον τους βουλευτές και το σύνολο της κοινωνίας, που επιτρέπουν την κατάργηση διατάξεων τόσο απαραίτητων για τον ορθό οικονομικό έλεγχο των προσώπων που ασκούν πολιτειακή εξουσία;
Ή μήπως όλο το αυτοαποκαλούμενο συνταγματικό τόξο συμφωνεί πως η αθέμιτη εκμετάλλευση των νευραλγικών θέσεων των ασκούντων εξουσία, οι παρεμβάσεις και χειραγωγήσεις διαδικασιών ανήκουν στον κύκλο των αρμοδιοτήτων τους;

xryshaygh.com

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]