Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Η συγκυβέρνηση ξεπαγώνει τους πλειστηριασμούς: Αρπάζουν την πρώτη κατοικία των Ελλήνων με τις ευλογίες της τρόικα !!! ΔΕΝ ΜΑΣΑΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ..ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΞΑΠΛΩΣΤΡΕΣ..!!! ΕΕΕ;;;



Επιχείρηση «αρπαγής» της πρώτης κατοικίας των Ελλήνων στήνει η τρόικα, έχοντας συμφωνήσει με την κυβέρνηση των υποτακτικών της για «ξεπάγωμα» των πλειστηριασμών με ρύθμιση που θα έρθει προς ψήφιση στο Γ΄ θερινό τμήμα της Βουλής.



Πράγματι, ζοφερό διαγράφεται το μέλλον των 80.000 πολιτών καθώς οι διεθνείς δανειστές μας υπενθυμίζουν ότι τόσο το μνημόνιο όσο και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα επιβάλλουν να βγει στο σφυρί η ακίνητη περιουσία όσων οφείλουν στεγαστικά δάνεια σε τραπεζοπιστωτικά ιδρύματα.
Ήδη ο νέος υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας ετοιμάζει διάταξη που θα απελευθερώσει το «ξεπούλημα» της πρώτης κατοικίας ακόμη κι αν η υπόθεση βρίσκεται στα δικαστήρια και περιμένει να εκδικασθεί.
Η κατάθεσή της αναμένεται να γίνει λίγο πριν την άφιξη των επικεφαλής ελεγκτών της τρόικας, που τοποθετείται στα μέσα Σεπτεμβρίου, δίνοντας χρόνο στους λεγόμενους επενδυτικούς οίκους, όπως αποκαλούνται τα «κοράκια» του παγκόσμιου real estate σαν την περιώνυμη Morgan Stanley, να προβούν σε έρευνα αγοράς, εντοπίζοντας ακίνητα σε ακριβές περιοχές και νησιά, που θα αλλάζουν χέρια σε εξευτελιστικές τιμές. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του «ΕΜΠΡΟΣ», ο κ. Δένδιας καταργεί το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει σήμερα και προβλέπει ότι αν κάποιος οφείλει στεγαστικό δάνειο πρώτης κατοικίας, το οποίο έχει «κοκκινίσει», προστατεύεται εφόσον η αξία της ισούται με το αφορολόγητο ύψος 200.000 ευρώ.
Το ποσό αυτό προσαυξάνεται κατά 50% ανά περίπτωση, ενώ για κάθε παιδί προσαυξάνεται κατά 50.000 ευρώ. Σε απλά Ελληνικά, για μια οικογένεια με δύο παιδιά, η «προστασία» ανέρχεται σήμερα στα 400.000 ευρώ. Με τον νέο σχεδιασμό, πολλοί δανειολήπτες θα πεταχθούν κυριολεκτικά στον δρόμο, αφού οι ξένοι επικυρίαρχοι της χώρας μας έχουν βάλει σκοπό τον «εξανδραποδισμό» του Ελληνικού λαού με υποβολή όρων αποικιακού χαρακτήρα.
Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, από το φθινόπωρο θα προστατεύεται από τον πλειστηριασμό η πρώτη κατοικία εφόσον έχει αντικειμενική αξία 80.000 ως και 120.000 ευρώ με το ποσό αυτό να προσαυξάνεται κατά 20.000 ευρώ για κάθε παιδί. Δηλαδή για παράδειγμα, μια οικογένεια με δύο παιδιά «γλυτώνει» το σπίτι που κατοικεί αν η αξία του δεν ξεπερνά τα 160.000 ευρώ. Αλλά και στο σημείο αυτό, εκφράζουν αντιρρήσεις οι οικονομικοί «κατακτητές» μας, αφού πιέζουν να πέσει η τιμή εκκίνησης των πλειστηριασμών στο 1/3 των τιμών ζώνης που έχει ορίσει η εφορία.
Στο μικροσκόπιο οι αντικειμενικές αξίες
Ήδη η ομάδα εργασίας της τρόικας που κατοικοεδρεύει στην χώρα μας έχει βάλει στο μάτι από τις αρχές του 2014, 5.500 τιμές ζώνης σε ολόκληρη την Επικράτεια, όπως τόνιζαν καλά ενημερωμένοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών. Το κλιμάκιο αυτό σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας του ΥΠ.Ο. συγκεντρώνει πληροφορίες για τις αντικειμενικές αξίες και στις 13 περιφέρειες και τις συγκρίνει με τις πραγματικές τιμές της αγοράς, όπως προκύπτουν από συναλλαγές – μεταβιβάσεις, πληρωμές φόρων, συμβόλαια ενοικίων, στεγαστικά δάνεια κ.τ.λ.
Από την πλευρά τους οι Ελληνικές τράπεζες που έχουν σε μεγάλο βαθμό αφελληνιστεί καθώς ο έλεγχος έχει περάσει, κυρίως υπογείως, σε χέρια Γερμανών κι άλλων Ευρωπαίων ιδιοκτητών, έναντι μηδαμινού αντιτίμου, ισχυρίζονται πως έχουν «φορτωθεί» ακίνητα τα οποία ήδη έχουν χάσει τουλάχιστον το 40% της αρχικής αξίας τους. Κάτι που άνοιξε την όρεξη στα ξένα Funds, όπου καραδοκούν προκειμένου να μπουν στην Ελληνική αγορά ακινήτων.
Ήδη, το έδαφος για τον σκοπό αυτό έχει «προλειανθεί», αφού εδώ κι ένα χρόνο έχει εγκατασταθεί στην χώρα μας κλιμάκιο της Black Rock, που «ξεσκονίζει» τους φακέλους με τα «κόκκινα δάνεια». Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μέλη του δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για τα στεγαστικά δάνεια που μένουν απλήρωτα και αφορούν ακίνητα σε τουριστικές και παραθαλάσσιες περιοχές και φυσικά σε νησιά.
Το καθοριστικό ερώτημα είναι αν οι χιλιάδες νοικοκυραίοι που κινδυνεύουν να πεταχθούν στον δρόμο αποφασίσουν να συγκρουσθούν με το δίδυμο του ολέθρου Βενιζέλο – Σαμαρά που τόσα δεινά έχουν φέρει στον τόπο μας στην διετή διακυβέρνησή τους. Σε αντίθετη περίπτωση θα είναι άξιοι της μοίρας τους!
Γ. ΦΡΑΓΚΟΣ – Δημοσιεύθηκε στην Εθνική εφημερίδα Εμπρός 
xryshaygh.com

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]