Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Οι φρεγάτες εξοπλίζονται με τεχνολογία "πρόγνωσης βλαβών"!! - Καινοτομία στο ΠΝ !!



Η καινοτομία “πάει” στο Πολεμικό Ναυτικό.

To Πολεμικό Ναυτικό όπως λένε οι άνθρωποί του “είναι πάντοτε ανοιχτό σε καινοτόμες ιδέες και προτάσεις και δοκιμάζει, αξιολογεί και υιοθετεί συστήματα και διαδικασίες που με μικρό κόστος βελτιώνουν την αυτοεπισκευαστική ικανότητα των μονάδων του Στόλου και επαυξάνουν την επιχειρησιακή τους διαθεσιμότητα”.


Μια χαρακτηριστική περίπτωση είναι ένα σύστημα ελέγχου μηχανών πλοίων. Στο πλαίσιο λοιπόν του μνημονίου συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ Ε.Μ.Π και ΣΝΔ, έχει τοποθετηθεί εδώ και περίπου ένα χρόνο πιλοτικά στη φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ, αποτελώντας παγκόσμια πρωτοτυπία, ένα σύστημα ελέγχου κατάστασης των ναυτικών αεροστροβίλων.

Το σύστημα αυτό έχει αναπτυχθεί από το Εργαστήριο Θερμικών Στροβιλομηχανών της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του Ε.Μ.Π. Αποτελείται από ηλεκτρονικούς υπολογιστές διασυνδεδεμένους με αισθητήρες κραδασμών και εξασφαλίζει έγκαιρη διάγνωση βλαβών των ναυτικών αεροστροβίλων, αποτελεσματική και παράλληλα οικονομική διαχείριση της ισχύος. Το βασικότερο πλεονέκτημα όμως του συστήματος είναι η διεύρυνση των χρονικών διαστημάτων (ανάλογα των ωρών λειτουργίας), που απαιτείται να γίνουν οι εργασίες της προγραμματισμένης συντήρησης των αεροστροβίλων με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση πόρων (χρήματα και εργατοώρες) και την αποφυγή εργασιών συντηρήσεως που δεν χρειάζονται.

Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της δοκιμαστικής εφαρμογής του συστήματος στη φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ, είναι πολύ ικανοποιητικά, γεγονός που θα οδηγήσει σύντομα στην επέκταση του προγράμματος και στις υπόλοιπες φρεγάτες του Στόλου.

onalert.gr


recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]