Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Η μνημονιακή Χούντα επιδιώκει να στερήσει από τους Έλληνες μέχρι και το ψωμί

| No comment
Ξεκίνησε η εφαρμογή του νόμου 4254/2014 που επιβάλλει το ζύγισμα του ψωμιού παρουσία του πελάτη και την πώληση του με καθορισμένη την τιμή ανά κιλό. Στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας είναι η μείωση της τιμής του ψωμιού, αφού πλέον δεν θα πωλείται με το τεμάχιο...
Από ότι όμως παραδέχεται και ο αρμόδιος υφυπουργός Γ. Γιακουμάτος, οι ευσεβείς πόθοι του δεν φαίνεται να πραγματοποιούνται και μάλλον οι καταναλωτές θα πληρώνουν ακριβότερα τον «άρτον τον επιούσιον». Πώς θα συμβεί αυτό; Η τιμή έως τώρα προσδιοριζόταν με το τεμάχιο και αυτό που αποκαλούνταν «μισόκιλο», ήταν νόμιμα κατ’ ελάχιστο 350 γραμμάρια. Λογικό είναι λοιπόν να αυξηθεί στην ουσία η τιμή κατά κιλό ώστε τα 350 γρ. να κοστίζουν όσο έκανε πριν το μισό κιλό.
Αν πραγματικά το παρεάκι Δένδια - Γιακουμάτου ήθελε να χτυπήσει την ακρίβεια και να μειώσει την τιμή του ψωμιού για τους καταναλωτές, καλά θα έκανε να δει όλα αυτά που ανεβάζουν την τιμή του, αντί να συκοφαντεί, εμμέσως πλην σαφώς, τους αρτοποιούς για απάτη. Το κόστος της ενέργειας και των καυσίμων, τις ασφαλιστικές εισφορές και την υπερφορολόγηση θα ήταν κάποια από αυτά που θα μπορούσε να φροντίσει ο λαλίστατος κύριος υφυπουργός. Είναι προφανές ότι το υπουργείο ελάχιστα ενδιαφέρεται για το αν οι Έλληνες θα μπορούν να πληρώσουν το ψωμί και τα βασικά είδη διατροφής.
Στα χρόνια του σκληρού νεοφιλελευθερισμού και της πλήρους υποταγής στο διεθνές αρπακτικό κεφάλαιο, σημασία δεν έχει ο καταναλωτής, αλλά το κέρδος των πολυεθνικών. Ανελέητο κυνηγητό στο μικροεπαγγελματία της γειτονίας, μέχρι να αναγκαστεί να κλείσει την επιχείρησή του, αντικαθιστώντας τον με την πολυεθνική αλυσίδα. Νόμιμα πλέον τα μεγάλα πολυκαταστήματα έχουν το δικαίωμα να διαθέτουν κατεψυγμένο και αμφιβόλου ποιότητας κατασκεύασμα, που μόνο κατ’ όνομα θα είναι «άρτος».
Είναι δε τόσο απροκάλυπτα εχθρικό το υπουργείο, που ενώ απειλεί και καταδιώκει τους μικροεπαγγελματίες αρτοποιούς, συνηγορεί σε «εξαιρέσεις» έναντι των αλυσίδων. Τελικά ο πραγματικός στόχος δεν είναι απλά η στήριξη κάποιων συμφερόντων, αλλά η ολοκληρωτική υποταγή.

Μια χώρα που δεν θα μπορεί να παράγει απολύτως τίποτα, ούτε καν το καθημερινό ψωμάκι της, θα γίνει έρμαιο της θέλησης των επικυρίαρχων της, καταδικασμένη σε εξαφάνιση. Σ’ αυτά τα σχέδια μοναδικός τους αντίπαλος στέκεται η Χρυσή Αυγή. Το μόνο γνήσιο Λαϊκό Κίνημα, ικανό να ενώσει τους Έλληνες και να τους οδηγήσει στο μέλλον που τους αξίζει.
Οι Έλληνες Εθνικιστές στηρίζουμε την Εθνική Παραγωγή, στηρίζουμε τον Έλληνα Επαγγελματία, λέμε όχι στις ξένες πολυεθνικές και τους υποτακτικούς τους.
Καρανικόλας Χρήστος – Τ.Ο. Θεσσαλονίκης
xryshaygh.com

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]