Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Εδώ και 70 χρόνια όλες οι σλαβικές μελέτες γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει "Μακεδονική" γλώσσα !!


«Εδώ και 70 χρόνια οι παγκόσμιες και βουλγαρικές σλαβικές μελέτες λένε ότι δεν υπάρχει "μακεδονική" γλώσσα», δηλώνει στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Focus, ο Βούλγαρος διευθυντής του Μουσείου Εθνικής Ιστορίας, ιστορικός Μποζιντάρ Ντιμιτρόφ, με αφορμή σχόλια των μέσων Ενημέρωσης και του αντιπολιτευόμενου κόμματος της πΓΔΜ, SDSM, επί δηλώσεων του Έλληνα πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στο Στρασβούργο, ότι «δεν υπάρχει "μακεδονική" γλώσσα» και ότι αυτή επινοήθηκε από τους κομμουνιστές.
Σε ανακοίνωσή του το SDSΜ αναφέρει: «Ούτε ο Σαμαράς, ούτε οποιοσδήποτε άλλος Έλληνας πολιτικός μπορεί να διαγράψει τη «μακεδονική» ταυτότητα και τη «μακεδονική» γλώσσα, ανεξάρτητα από το πόσο προσπαθεί να την αρνηθεί».
Από την πλευρά του, ο κ. Ντιμιτρόφ τονίζει: «Ο Σαμαράς δεν είπε κάτι το οποίο δεν ισχυρίζονται ήδη ομόφωνα όχι μόνο οι βουλγαρικές, αλλά και οι παγκόσμιες σλαβικές μελέτες, χωρίς εξαίρεση. Ορισμένοι ξένοι συγγραφείς μάλιστα το διακωμωδούν (σσ: δηλαδή την ύπαρξη "μακεδονικής" γλώσσας).
Ο Βούλγαρος ιστορικός μάλιστα επικαλείται αναφορά του Αυστριακού καθηγητή Κρόνστάινερ, σύμφωνα με τον οποίο «η "μακεδονική" γλώσσα αποτελεί μία βουλγαρική γλώσσα γραμμένη σε σερβική γραφομηχανή», αλλά και λήμμα γαλλικής εγκυκλοπαίδειας, η οποία εκδόθηκε πριν από μερικά χρόνια και αναφέρει ότι «η "μακεδονική" είναι διάλεκτος της βουλγαρικής γλώσσας».
Ο κ. Ντιμιτρόφ παραθέτει και αναφορά της πολύτομης ρωσικής ιστορίας σλαβικής λογοτεχνίας, η οποία εκδόθηκε πρόσφατα, όπου -όπως λέει- «δεν έχει τμήμα, το οποίο να είναι αφιερωμένο στη "μακεδονική" λογοτεχνία. Όλοι οι συγγραφείς από τα Σκόπια, οι οποίοι θεωρούνται "Μακεδόνες" συγγραφείς, βρίσκονται στο κεφάλαιο που έχει τίτλο "βουλγαρική λογοτεχνία"».
Καταλήγει, δε, ότι, πράγματι –όπως λέει ο ιστορικός- η «μακεδονική» γλώσσα κατασκευάστηκε από τους κομμουνιστές, οι οποίοι ανήλθαν στην εξουσία στη «Μακεδονία του Βαρδάρη» το 1944, διευκρινίζοντας: «Η κομμουνιστική ηγεσία της "Μακεδονίας" ανέθεσε σε μία επιτροπή από 12 φιλολόγους και ανθρώπους της λογοτεχνίας, υπό τον Μπλαγκόι Κόνεφ, να δημιουργήσει μία γραπτή "μακεδονική" γλώσσα. Η επιτροπή αποτελείτο επίσης από αρκετούς ανθρώπους, οι οποίοι αργότερα εκδιώχθηκαν ως Βούλγαροι, για παράδειγμα ο Βένκο Μάρκοβσκι».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]