Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Πώς να αντιμετωπίσουμε μια «κόλαση φωτιάς » με Αεροσκάφη 40χρονών κ.κ Υπουργοί;


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος πραγματοποίησε κοινή επίσκεψη με τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια στην 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών, στην Ελευσίνα…Σε μια ένεση ηθικού του προσωπικού που μάλλον δεν χρειαζόταν !
12-5
 Οι Υπουργοί ενημερώθηκαν από το διοικητή της Μοίρας για την προετοιμασία, την κατάσταση και το διαθέσιμο τεχνικό και ανθρώπινο δυναμικό που θα διατεθεί για την αντιμετώπιση των  πυρκαγιών κατά τη διάρκεια του θέρους.
Τους δύο Υπουργούς συνόδευσαν ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Παπαγεωργίου.
CL-215                            Πυροσβεστικό αεροσκάφος CL 215  ηλικίας πάνω από 40 χρόνια επιχειρεί στην Αττική
Να θυμηθούμε όμως ένα ρεπορτάζ από τον μήνα  Μάιο και την απάντηση του τότε Υπουργού Δημοσίας Τάξεως Δένδια!
Για μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά έκανε λόγο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού Β” Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ κυρίας Χαράς Καφαντάρη σχετικά με την προετοιμασία του Πυροσβεστικού Σώματος για την αντιπυρική περίοδο.
Ο κ. Δένδιας πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι «εάν υπάρχει οποιοσδήποτε που να γνωρίζει με τρόπο θαυματοποιό να χειριστεί τη σεζόν που έρχεται, είναι πάρα πολύ χρήσιμο να ανατεθεί σε αυτόν η κατάσταση…Δεν ήρθα εδώ να σας εγγυηθώ, ούτε και μπορώ να σας εγγυηθώ ότι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα.»
Δένδιας: «Γερασμένος» ο στόλος των πυροσβεστικών αεροσκαφών
Επιπλέον σημείωσε «το καλύτερο που μπορεί να γίνει υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες και με τα μέσα που έχει η πατρίδα, αυτό μπορώ να κάνω».
Τόνισε ότι θεωρεί σημαντικό να προβληθεί πως πέρυσι υπήρξαν εξαιρετικά αποτελέσματα γιατί υπήρχε μια καλή και έξυπνη, όπως τη χαρακτήρισε, οργάνωση προσθέτοντας ότι «εάν το καταφέρουμε και πάλι με το στόλο γηρασμένο ακόμα ένα χρόνο, με λιγότερα αεροπλάνα, με λιγότερα μέσα θα είναι ένα θαύμα. Μπορούμε όμως αυτό το θαύμα να το πετύχουμε με ομόνοια και κοινή αντιμετώπιση».
Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της περσινής αντιπυρικής περιόδου είπε πως ήταν μια θριαμβευτική χρονιά για τη χώρα και την Πυροσβεστική και με δεδομένο ότι είχαμε τον ίδιο περίπου αριθμό πυρκαγιών και με δυσχερέστατες συνθήκες, οι εκτάσεις που κάηκαν ήταν λιγότερες κατά 50%. Και συμπλήρωσε «μάλιστα οι καιρικές συνθήκες δεν βοήθησαν την περσινή χρονιά. Δεν βοήθησαν καθόλου. Βοήθησε όμως ένας πολύ καλός σχεδιασμός. Αυτό βοήθησε. Η αξιοποίηση πραγμάτων που υπήρχαν και που με πολύ μικρό κόστος μπορούσαν να ενεργοποιηθούν.»
Για την αναδιοργάνωση της Πυροσβεστικής τόνισε ότι «πολλές αλλαγές έχουν υλοποιηθεί. Η ενοποίηση παραδείγματος χάριν των Κέντρων Επιχειρήσεων. Παλιά, σε κάθε νομό είχαμε τρία Κέντρα Επιχειρήσεων: ένα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ένα της Πολιτικής Προστασίας και ένα του Πυροσβεστικού Σώματος. Ενοποιήθηκε ευθύς εξαρχής η Πολιτική Προστασία λειτουργικά με το Πυροσβεστικό Σώμα, έχουμε ενιαίο Κέντρο Επιχειρήσεων και μπορούμε να ενεργούμε πολύ πιο γρήγορα και ιδίως να μην υπάρχει το «τρελοκομείο» των τριών Κέντρων που πρέπει να επικοινωνήσουν μεταξύ τους».
Για την επάρκεια σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού και επίγειων μέσων επεσήμανε πως «δεν υπάρχει πρόβλημα προσωπικού στο Πυροσβεστικό Σώμα, είναι πλήρως στελεχωμένο και μάλιστα από τους 1.200 εποχιακούς τελικά κατόπιν συζήτησης δικής μου με το υπουργείο Οικονομικών ενεκρίθησαν 1.500.»
Για τα οχήματα είπε ότι είναι πολλά και πεπαλαιωμένα προσθέτοντας πως «κάναμε ό,τι μπορούσαμε αυτά τα δύο χρόνια και παίρνουμε με πλήρη εκμετάλλευση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων 357 οχήματα σταδιακά, είναι η μεγαλύτερη παραγγελία στην ιστορία του Πυροσβεστικού Σώματος με ευρωπαϊκά χρήματα», ενώ για τα ελαστικά είπε ότι είναι τεράστιο πρόβλημα και υπεγράφη η απόφαση ανάδειξης μειοδότη για την προμήθεια 2.600 ελαστικών πρόσφατα.
Για την κατάσταση των εναέριων μέσων δασοπυρόσβεσης τόνισε πως για να ανανεωθούν τα αεροσκάφη χρειάζονται 350 εκατομμύρια ευρώ και δεν υπάρχουν κονδύλια για την αλλαγή τους.
Πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως «για να ξέρετε ποιος είναι ο επιχειρησιακός σχεδιασμός και τι έχουμε.cl_415_010
Στα CL 415 που είναι θεωρητικά καινούργια (φώτο) . Δηλαδή, όταν λέμε καινούργια εννοούμε 25 ετών. Σε λίγο θα είμαστε συνομήλικοι με τα αεροπλάνα. Λοιπόν, ενώ ο σχεδιασμός προβλέπει 8 αεροπλάνα, αυτή τη στιγμή έχουμε 5. Για τα CL 215, τα οποία είναι άνω των 40 ετών και εκεί είμαστε πραγματικά λίγο συνομήλικοι, ενώ ο σχεδιασμός προβλέπει 13, έχουμε 6 αυτή τη στιγμή και μετά τις 25 Ιουνίου θα έχουμε 8».
Όσον αφορά στα πυροσβεστικά ελικόπτερα, ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι εκτός από πέρσι, τα προηγούμενα πέντε χρόνια τα πέντε ελικόπτερα ήταν στο έδαφος γιατί δεν είχαν δοθεί 70.000 ευρώ για να υπάρξει πιστοποίηση στους πιλότους, προκειμένου να τα πετάνε. «Παρόμοια προβλήματα οργάνωσης υπήρχαν στη χρήση των μοτοσυκλετών της Πυροσβεστικής, οι οποίες βοήθησαν με τις περιπολίες τους και με τη χάραξη ασφαλών δρομολογίων για την έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών οχημάτων», είπε.

http://veteranos.gr


recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]