Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Συμφωνία κυβέρνησης και αντιπολίτευσης ανακοίνωσε η Ουκρανική Προεδρία - Θα μπεί τέλος στην αιματοχυσία;

Συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης του Βίκτορ Γιανουκόβιτς, της αντιπολίτευσης και των τριών Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Πολωνίας επετεύχθη πρίν απο λίγη ώρα χωρίς ωστόσο να αποσαφηνιστούν οι λεπτομέρειες και το περιεχόμενο της εν λόγω συμφωνίας...
Η ανακοίνωση έγινε απο την υπηρεσία Τύπου της Ουκρανικής προεδρίας, ενώ λίγη ώρα πρίν είχε υπάρξει μετάδοση του πρακτορείου Reuters πως οι ολονύχτιες διαπραγματεύσεις μεταξύ των τριών πλευρών έχουν ολοκληρωθεί και υπάρχει συμφωνία προκειμένου να μπεί ένα τέλος στις ένοπλες συγκρούσεις και στην αιματοχυσία στην πλατεία του Κιέβου.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, πιθανόν να επρόκειτο για δέσμευση του Βίκτορ Γιανουκόβιτς να προκηρυχθούν εκλογές εντός του 2014, απο τις οποίες θα προκύψει νέα κυβέρνηση και θα εκτονωθεί η έκρυθμη κατάσταση στην Ουκρανία που είναι ένα βήμα πρίν τον εμφύλιο πόλεμο. Η πλευρά της αντιπολίτευσης φέρεται να έχει συμφωνήσει πώς δεν θα πυροδοτήσει νέες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο κέντρο του Κιέβου.

Μένει πάντως να αποδειχθεί αν η συμφωνία αυτή θα υλοποιηθεί και αν θα υπάρξει τελικώς κατάπαυση του πυρός στην πλατείας Ανεξαρτησίας του Κιέβου, η οποία τις τελευταίες ημέρες έχει μετατραπεί σε εμπόλεμη περιοχή και έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 77 άνθρωποι.

Σημειώνεται πώς η ανακωχή που είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση Γιανουκόβιτς προχθές δεν κράτησε παρά μερικές ώρες. Οι διαδηλωτές προχώρησαν σε "επίθεση" κατά των δυνάμεων ασφαλείας για την ανακατάληψη της κεντρικής πλατείας του Κιέβου με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 35 άνθρωποι.

Είναι βέβαιο πάντως πώς το διπλωματικό παιχνίδι μόλος έχει αρχήσει. Οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο με στόχο την ανατροπή του Βίκτορ Γιανουκόβιτς. Προβαίνουν μάλιστα ακόμη και σε ωμές παρεμβάσεις, απειλώντας την Ουκρανία ακόμη και με στρατιωτική εισβολή του.

Απο την άλλη όμως η Ρωσία δεν πρόκειται να αποδεχθεί μία λύση που θα είναι σε βάρος των συμφερόντων της. Δεν είναι διατεθειμένη σε καμία των περιπτώσεων να αφήσει τις ΗΠΑ και την Ε.Ε. να βάλουν πόδι στην αυλή της. Αυτό το έχει καταστήσει σαφές ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Υπάρχει λοιπόν πολύς δρόμος ακόμη για τη διευθέτηση του ζητήματος της Ουκρανίας, με τη Δύση να κάνει έναν αγώνα, στηρίζοντας τους διαδηλωτές-αντάρτες με κάθε τρόπο, μέσω και των επιχειρήσεων του G. Soros και ελεγχόμενων απο τη CIA ΜΚΟ, προκειμένου να "ψαλιδίσουν" το ρόλο της Μόσχας στην ευρύτερη περιοχή, ιδίως μετά την ήττα των δυτικών στη Συρία.

Η Ρωσία όμως είναι αποφασισμένη να μήν δεχθεί παιχνιδάκια στην... πόρτα της.
defencenet.gr

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]