Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Έκδηλη ανησυχία και θυμός στην ΕΛΑΣ για την εξαφάνιση Σακκά. Σε συναγερμό η Αντιτρομοκρατική. Φόβοι για νέο χτύπημα


Ανήσυχοι και θυμωμένοι με την εξαφάνιση Σακκά είναι στην Αντιτρομοκρατική. Είναι βέβαιοι πως δεν χάθηκαν τα ίχνη του για να πάει διακοπές . Συγχρόνως αξιόπιστες πληροφορίες από κύκλους του υπουργείου δείχνουν ανησυχία."Εμείς τους πιάνουμε αυτοί τους αφήνουν", έλεγε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους το απόγευμα της Τρίτης ο ανώτερος αξιωματικός...

Στη συνέχεια, άλλος αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής εξέφραζε την απογοήτευση αλλά και την οργή του, καθώς, όπως έλεγε, δεν είναι δυνατόν να κάνει η ΕΛΑΣ σωστά τη δουλειά της και η Δικαιοσύνη να τους αφήνει ελεύθερους. Ταυτόχρονα έσπευσε να σημειώσει πως δεν στρέφεται εναντίον των δικαστών.
Επιπλέον υπενθύμισε πως μέχρι σήμερα (Τρίτη) έπρεπε να πληρωθούν τα 5.000 ευρώ της εγγύησης, από την τελευταία φορά που είχε συλληφθεί και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, λέγοντας:
"Ίσως να μην είχε τα λεφτά γι αυτό εξαφανίστηκε".
Το πιο σημαντικό όμως είναι το γεγονός πως στην αντιτρομοκρατική αλλά και γενικότερα στην Αστυνομία επικρατεί ιδιαίτερη ανησυχία, αφού σίγουρα ο Κώστας Σακκάς, λένε, "δεν εξαφανίστηκε για να κάνει διακοπές." Υπό αυτό το πρίσμα εξετάζουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να δραστηριοποιηθεί στο αντάρτικο πόλης.
Σε συνεχόμενες ερωτήσεις μας, αξιωματικός της ΕΛΑΣ μας είπε κάποια στιγμή πως η εκτίμησή του ήταν πως ο καταζητούμενος δεν ήθελε απλώς να αποφύγει τη δίκη του και είναι πολύ πιθανό να δραστηριοποιηθεί εκ νέου στον χώρο της τρομοκρατίας.
Υπενθύμισε μάλιστα πως ο Σακκάς συνελήφθη στις 4 Δεκεμβρίου του 2011 στην Νέα Σμύρνη, σε ευρεία επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε Αθήνα και Αγρίνιο. Τότε είχαν βρεθεί γιάφκες με όπλα και υπήρχαν στοιχεία για την εμπλοκή όλων των συλληφθέντων στην εγχώρια τρομοκρατία.
Στη συνέχεια, ο Σακκάς αποφυλακίστηκε μετά την απεργία πείνας, παραβίασε όμως τους περιοριστικούς όρους, γι΄αυτό συνελήφθη ξανά στις 7 Ιανουαρίου του 2014. Αφέθηκε πάλι ελεύθερος αλλά συλλαμβάνεται ξανά στις 16 Ιανουαρίου του 2014 επειδή ταυτοποιήθηκαν τα αποτυπώματά του στη γιάφκα της "Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς" στο Χαλάνδρι. Αφέθηκε πάλι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και εξαφανίστηκε εχτές.
Πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Πληροφοριών της ΕΥΠ με απόφαση για "διαρκή εγρήγορση"
Την ανησυχία της Αστυνομίας τόσο για την εγχώρια όσο όμως και για τη διεθνή κατάσταση αποκαλύπτει και η πληροφορία που έφτασε στους δημοσιογράφους στο κτίριο της Κατεχάκη, πως συγκλήθηκε και μάλιστα για πρώτη φορά μετά την ανασύστασή του, το Συμβούλιο Πληροφοριών της ΕΥΠ.
Στο Συμβούλιο προεδρεύει ο διοικητής της ΕΥΠ ενώ συμμετέχουν σε αυτό αξιωματούχοι των υπουργείων Εξωτερικών και Εσωτερικών, του ΓΕΕΘΑ, του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, της ΕΛΑΣ και του Λιμενικού.
Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες από τους κύκλους του υπουργείου, εξετάστηκαν, υπό το πρίσμα τόσο των διεθνών όσο και των εγχώριων απειλών, η βελτίωση της ασφάλειας, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν στη μελλοντική λειτουργία και τυποποίηση των εργασιών του συμβουλίου.
Πρέπει μάλιστα να επισημανθεί πως τονίστηκε από όλους τους συμμετέχοντες η ανάγκη διαρκούς εγρήγορσης και έγκαιρης ανταλλαγής των εκάστοτε πληροφοριών, ώστε να διασφαλίζεται με τον καλύτερο τρόπο η προστασία της ασφάλειας της χώρας.
news247.gr

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]