Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Aξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και Ναύτες που σκοτώθηκαν σαν σήμερα πριν 3 χρόνια από έκρηξη στην ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς Κύπρου «Ευάγγελος Φλωράκης». ΑΘΑΝΑΤΟΙ !!




Το ημερολόγιο έγραφε 11 Ιουλίου 2011. Στις 05:40 το πρωί, σημειώνεται έκρηξη στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς Κύπρου «Ευάγγελος Φλωράκης» όπου έχασαν την ζωή τους 13 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 62.
Στο σημείο της έκρηξης, υπήρχαν 130 εμπορευματοκιβώτια με όπλα και πυρίτιδα, τα οποία είχαν κατασχεθεί το 2009 από ρωσικό πλοίο, το οποίο είχε παραλάβει τα όπλα στο Ιράν και κατευθυνόταν στη Συρία. Η κυβέρνηση Χριστόφια ενώ γνώριζε πλήρως δεν έκανε τίποτα παρά τις αναφορές των αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς.

Η φράση που θα θυμάμαι για πάντα ήταν ο επικήδειος λόγος του πλοιάρχου Ανδρέα Ιωαννίδη από τα δύο του τέκα:

«Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερων έστιν η πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον». Σε αυτή τη φράση του Πλάτωνα συμπυκνώνεται η πεμπτουσία του Ελληνισμού. Με αυτές τις παρακαταθήκες διαιωνίζεται το Γένος μας κι εσύ δεν μπορούσες να αποτελέσεις εξαίρεση. Γαλουχηθήκαμε με τις αρχές και τις αξίες του Ελληνισμού και είμαστε γεμάτοι απ’ αυτές μέχρι το μεδούλι μας."

Γιαννης Νικητας 


recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]