Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Επιβεβαιώνει ο Κεδίκογλου: Ζητήσαμε φρεγάτες και αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας από τη Γαλλία...!! Δύσκολα όμως για τις υπερσύγχρονες φρεγάτες FREEM...


defence-point.gr_ Με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha Radio, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, δήλώσε ότι κατά τη χθεσινή επίσκεψη του προέδρου... 


Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα, η ελληνική πλευρά υπέβαλλε αίτημα στη Γαλλία για την ενοικίαση δύο φρεγατών και τεσσάρων αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας.

Το αίτημα υποβλήθηκε με σκοπό την ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, ενόψει της επικείμενης ανακήρυξης (;) της ελληνικήςΑποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).

Αν και τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, μέχρι σήμερα, αναφέρθηκαν στο ενδεχόμενο ενοικίασηςφρεγάτας τύπου FREMM, εν τούτοις, υφίσταται αντικειμενική δυσκολία στην εξασφάλιση φρεγατών του τύπου για ενοικίαση στην Ελλάδα. Ο λόγος είναι, ότι το γαλλικό Ναυτικό διαθέτει σήμερα μία μόνο FREMM, την D650 Aquitaine την οποία και ενέταξε σε υπηρεσία στις 23 Νοεμβρίου 2012.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη φρεγάτα πριν δυο εβδομάδες, πραγματοποίησε βολή αντιαεροπορικού κατευθυνόμενου βλήματος ASTER 15 στο πλαίσιο του προγράμματος επιχειρησιακών δοκιμών – εκπαίδευσης του γαλλικού ναυτικού.

Η δεύτερη φρεγάτα του τύπου D651 Normandie πρόκειται να παραδοθεί στο γαλλικό ναυτικό τον Μάιο του 2014, ενώ μέχρι το 2022 πρόκειται να παραδοθούν άλλες εννιά φρεγάτες του τύπου, εκ των οποίων οι δύο τελευταίες (ημερομηνίες 2021 και 2022) θα είναι της έκδοσης FREDA αντιαεροπορικής άμυνας περιοχής.

Συνεπώς, κατά την εκτίμηση του «defence-point.gr», πιο πιθανό θα είναι η παραχώρηση προς ενοικίαση, δύο φρεγατών του τύπου Lafayette, εκ των οποίων πέντε βρίσκονται σε υπηρεσία με το γαλλικό Ναυτικό.

Όσον αφορά τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας (ΑΦΝΣ), οι επιλογές θεωρητικά είναι τρεις: Τα Dassault Falcon 50 εκ των οποίων η Αεροπορία του γαλλικού Ναυτικού αξιοποιεί επιχειρησιακά τέσσερις μονάδες, τα Dassault Falcon 20 (σε υπηρεσία πέντε μονάδες) και τα Breguet Atlantic που 22 αεροσκάφη επιχειρούν με δύο μοίρες της γαλλικής Ναυτικής Αεροπορίας. Με βάση το δεδομένο ότι η ελληνική απαίτηση αφορά τέσσερα αεροσκάφη, η πιθανότητα αυτά να είναι του τύπου Breguet Atlantic, εμφανίζεται τουλάχιστον σε αριθμητικό επίπεδο, εξαιρετικά ενισχυμένη.

stoxos.gr

-->
greekfootball


recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]