Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Δύναμη αποτροπής στο Αιγαίο - Διοίκηση Ελικοπτέρων Ναυτικού σε δράση!! Βίντεο!!


Με αφορμή τη σημερινή βολή πυραύλου HELLFIRE από ελικόπτερο Ageanhawk του ΠΝ, δίνεται μια άριστη ευκαιρία προκειμένου να αναδειχτεί το έργο των χειριστών και τεχνικών της Διοίκησης Ελικοπτέρων Ναυτικού (ΔΕΝ)!


Οι δύο τύποι που χρησιμοποιεί η ΔΕΝ σε επιχειρήσεις δηλαδή το υπερσύγχρονο S-70-B6 Aegean Hawk αλλά και το παλαιότερο αλλά αξιόπιστο AB-212 ASW, αποτελούν την αιχμή του δόρατος της ναυτικής αεροπορίας που κυριαρχούν πάνω από την θαλάσσια ελληνική επικράτεια.

Τις περισσότερες φορές εντάσσονται ενεργά σε κάποιο από τα πλοία του στόλου από όπου και διενεργούν κυρίως αποστολές ανθυποβρυχιακής έρευνας, προσβολής στόχων επιφανείας αλλά και αποστολές έρευνας και διάσωσης και μεταφοράς υλικού και προσωπικού.

Τα «οργανικά» ελικόπτερα (δηλ αυτά που ανήκουν στο πλοίο φορέα) λειτουργούν ως προκεχωρημένοι ανιχνευτές για εχθρικά υποβρύχια και αποτελούν τα «μάτια» του πλοίου σε μακρινές αποστάσεις παρέχοντας εικόνα για στόχους πέραν του ορίζοντος, χωρίς να απαιτείται η ενεργοποίηση των αντίστοιχων συστημάτων του πλοίου που θα έχουν σαν αποτέλεσμα να προδώσουν τη θέση του.

Ειδικότερα όμως τα ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα δρουν σε αποστάσεις από 10-50νμ μπροστά από μια ναυτική δύναμη, ώστε να εντοπίσουν και να καταστρέψουν τα υποβρύχια του αντιπάλου που καραδοκούν για να χτυπήσουν μια κύρια μονάδα επιφανείας.

Παράλληλα η αποστολή τους μπορεί να θεωρηθεί πετυχημένη και χωρίς την επίτευξη πλήγματος, καθώς λειτουργούν αποτρεπτικά στην οποιαδήποτε πρόθεση του υποβρυχίου να πραγματοποιήσει επίθεση, ρισκάροντας με το τρόπο αυτό την επιβίωσή του.

Το Πολεμικό Ναυτικό χρησιμοποιεί τα ελικόπτερα S-70-B6 Aegean Hawk αποκλειστικά από τις φρεγάτες τύπου ΜEKO και τα AB-212 ASW/EW από τις φρεγάτες «S» κλάσης Έλλη/ Kortenaer.

Και στις δύο περιπτώσεις μπορούν να φιλοξενηθούν μέχρι δύο ελικόπτερα ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε αποστολής.

Σημειώνεται ότι η ΒΕΝ/ΝΟΚ ή αλλιώς Βάση Ελικοπτέρων Ναυτικού/ Ναυτικό Οχυρό Κοτρώνι όπως ονομάζεται, βρίσκεται στη κορυφή ενός υψώματος 217μ πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, το οποίο έχει πανοραμική κάτοψη προς τη περιοχή της Νέας Μάκρης και του Σχοινιά.

Από εκεί εξορμούν τα ελικόπτερα του ΠΝ για τις αποστολές τους οι οποίες κάθε άλλο παρά πτήσεις ρουτίνας θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν.

Είναι γνωστό ότι τα ελικόπτερα του Ναυτικού επιχειρούν σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό και πολλές φορές επικίνδυνο περιβάλλον με αντίξοες συνθήκες που επικρατούν το μεγαλύτερο μέρος χρόνου. Ας μη ξεχνάμε ότι τα πληρώματα που τα επανδρώνουν ήταν τα μοναδικά που πετούσαν από τη δεκαετία του 1980 με άσχημο καιρό και νύχτα πάνω από το Αιγαίο σε αποστολές που οι περισσότεροι θα δίσταζαν να συμμετέχουν έστω και σαν επιβάτες.

Σήμερα τα Agean Hawk (αν και ελικόπτερα προορισμένα για επιχειρήσεις ASW) μαζί με τα Super Puma της ΠΑ αποτελούν τα ικανότερα μέσα διάσωσης «παντός καιρού» που διαθέτουν οι ελληνικές Ε.Δ!

Ως γνωστόν το έργο που έχει προσφέρει η ΔΕΝ την τελευταία 15ετία στον τομέα που αποκαλείται «κοινωνική προσφορά» είναι πραγματικά τεράστιο, αν αναλογιστεί κανείς τα αναρίθμητα δρομολόγια που πραγματοποίησαν οι χειριστές του ΠΝ σε νησιά με τις χειρότερες συνθήκες, καλούμενοι να καλύψουν την τραγική ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού που θυμάται του κατοίκους των ακριτικών νησιών κάθε τετραετία…

Στο εξαιρετικό βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται εντυπωσιακά στιγμιότυπα από τη δράση της Διοίκησης Ελικοπτέρων Ναυτικού



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

-->
greekfootball


recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]