Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Επιχειρησιακό και πάλι το ZUBR L-184 «Κέρκυρα» - Πήρε μέρος σήμερα σε άσκηση "Πυρπολητής"!!



Εντάχθηκε επιχειρησιακά και πάλι στην δημή δυνάμεων και συμμετείχε κανονικά σήμερα σε διακλαδική άσκηση ειδικών δυνάμεων με τον κωδικό "ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ" το αερόστρωμνο L-184 «Κέρκυρα» του οποίου είχε καταστραφεί ένα μεγάλο μέρος του πρυμναίου τμήματος από πυρκαγιά στις 31 του περασμένου Ιουλίου όταν αυτό βρισκόταν στο ναύσταθμο της Αμφιάλης.


 Ήταν ένα στοίχημα για την πολιτική ηγεσία, καθώς ήταν πρώτη φορά που καιγόταν πλοίο του στόλου μέσα στο ναύσταθμο. Η δοκιμές είχαν πάει καλά και κρίθηκιε από το ΓΕΕΘΑ ότι θα μπορούσε να συμμετάσχει στην άσκηση όπως και έγινε. Ειδικές δυνάμεις αποβιβάστηκαν από το σκάφος με φουσκωτέςλέμβους και κατέλαβαν τον Αντικειμενικο Σκοπό, σε θαλάσσια περιοχή κάπου στο Αιγαίο (περισσότερες πληροφορίες σε λίγο). 

Η επισκευή του αερόστρωμνου έγινε στην βάση του Πολεμικού Ναυτικού με την "φούστα" του L-181 «Ιθάκη» που έχουν παροπλίσει, τουλάχιστον προσωρινά. Από τα τέσσερα Πλοία Ταχείας Μεταφοράς τα τρία «Κεφαλληνία», «Κέρκυρα», «Ζάκυνθος» είχαν παραληφθεί από τα ρωσικά ναυπηγεία Almaz ενώ το «Ιθάκη» προερχόταν από την Ουκρανία. Το πιο σημαντικό στην παρούσα φάση φαίνεται να αποκαταστάθηκε η "τρύπα" στη δομή δυνάμεων, η οποία προβλέπει δύο ZUBR σε ετοιμότητα . 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

-->







recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]