Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Ιδού η «Μεγάλη Αλβανία»: Ο Μπερίσα δίνει υπηκοότητα σε όλους τους Αλβανούς των Βαλκανίων!!


Την «Αλβανοποίηση» όλων των πληθυσμών αλβανικής καταγωγής που ζουν στα Βαλκάνια επιχειρούν τα Τίρανα με την με την ψήφιση νόμου όπου θα απονέμεται η αλβανική ιθαγένεια σε όλους του Αλβανούς όπου και αυτοί και αν κατοικούν.


Το παραπάνω είναι πρακτικά το πρώτο βήμα για την δημιουργία στην πράξη της «Μεγάλης» ή της «Φυσικής» Αλβανίας την ιδέα της οποίας προπαγανδίζουν τα Τίρανα έντονα τον τελευταίο καιρό προεξάρχοντος βέβαια του πρωθυπουργού της χώρας Σαλί Μπερίσα.

Παράλληλα συνεχίζονται οι διπλωματικές «ανταλλαγές πυρών» μεταξύ Τιράνων και Αθήνας με αφορμή το εθνικιστικό παραλήρημα του Αλβανού πρωθυπουργού.

Σχολιάζοντας δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας Εντ. Παναρίτι, περί εδαφικών διεκδικήσεων της Αλβανίας, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, ανέφερε τα εξής:

«Έχει δίκιο ο κ. Παναρίτι να λέει ότι είναι εκτός λογικής και αφελές να μιλάει κανείς για εδαφικές διεκδικήσεις της Αλβανίας έναντι της Ελλάδας.

Όπερ μεθερμηνευόμενον σημαίνει ότι ο Αλβανός ΥΠΕΞ κάνει δημόσια συστάσεις στον Πρωθυπουργό του, ο οποίος, ακούγοντας τις σειρήνες του εθνικισμού, μίλησε για αλβανικά εδάφη από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο, όσο κι εάν στη συνέχεια ανασκεύασε». Σε ότι αφορά το νόμο της αλβανικής κυβέρνησης αυτός στοχεύει στους αλβανικούς πληθυσμούς π[ου χζουν από το Τέτοβο, στα βόρεια Σκόπια μέχρι και τη νότια Σερβία χωρίς φυσικά να εξαιτείται το Κοσσυφοπέδιο.

Ο ίδιος ο Μπερίσα έσπευσε να πει ότι ο νόμος αυτός ενδέχεται να «παρεξηγηθεί», αλλά ο ίδιος τόνισε ότι, εν ονόματι της αλβανικής κυβέρνησης, ζητάει τη συνεννόηση των γειτόνων και του διεθνούς παράγοντα. «Είμαστε ένα έθνος που επιθυμούμε την ειρήνη και τη σταθερότητα.

Ταυτόχρονα όμως έσπευσε να πει ότι θα αποτελέσει ο νόμος αυτός «πλατφόρμα εθνικής ένωσης», καθώς όπως υποστήριξε η Αλβανία αδικήθηκε απ' την ιστορία και τα γειτονικά κράτη που έσπευσαν να καταλάβουν περιοχές της.

«Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι οι Αλβανοί υπέστησαν τις μεγαλύτερες αδικίες της εποχής και χωρίστηκαν σε πέντε χώρες. Εκείνοι που είχαν δημιουργήσει τα κράτη τους δεκαετίες πριν από εμάς, 'έπεσαν' πάνω στο έθνος μας με τα πιο δυσοίωνα σχέδια» δήλωσε ο κ. Μπερίσα.

Οι δηλώσεις μάλιστα έγιναν απ' την Αυλώνα, όπου σε απόδοση τιμής στην πρώτη κυβέρνηση υπό τον Ισμαήλ Κεμάλι, που κήρυξε την ανεξαρτησία της χώρας το 1912, συγκάλεσε σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

-->
greekfootball


recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]