Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΔΙΑΛΥΣΗ...!!! ΟΧΛΟΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΦΩΝΑΖΟΝΤΑΣ "ΑΛΛΑΟΥ ΑΛ ΑΚΜΠΑΡ" ΣΕ ΣΠΙΤΙ ΑΛΕΒΙΤΩΝ...!!


Το σπίτι μια οικογένειας Αλεβιτών λιθοβολήθηκε και οι στάβλοι τους κάηκαν από έναν εξαγριωμένο όχλο χθες, με την δικαιολογία ότι η οικογένεια φέρεται να είπε στον τυμπανιστή του Ραμαζανιού να μην τους ξυπνήσει για το ‘sahur’, το γεύμα πριν την ανατολή του ηλίου...


" Ήρθαν να μας λυντσάρουν. Φώναζαν «θάνατος στους Κούρδους, θάνατος στους Αλεβίτες». Μας είπαν να φύγουμε και απείλησαν ότι θα μας σκοτώσουν, αν δεν το κάνουμε".

Το πρόβλημα της οικογένειας Evli όπως διαβάζουμε στο redskywarning.blogspot.gr έχει σχέση με το αναγκαστικό πρωινό ξύπνημα δια τυμπάνου / νταουλιού για την γιορτή του Ραμαζανιού .

"Το σπίτι μιας οικογένειας Αλεβιτών λιθοβολήθηκε και ο στάβλος πυρπολήθηκε στη νοτιοανατολική Τουρκία", γράφει η τουρκική Hurriyet Daily News:

Το σπίτι μια οικογένειας Αλεβιτών λιθοβολήθηκε και οι στάβλοι τους κάηκαν από έναν εξαγριωμένο όχλο χθες, με την δικαιολογία ότι η οικογένεια φέρεται να είπε στον τυμπανιστή του Ραμαζανιού να μην τους ξυπνήσει για το ‘sahur’, το γεύμα πριν την ανατολή του ηλίου (ο τυμπανιστής ή νταουλτζής βγαίνει με το μεταμεσονύκτιο τύμπανο, κάπου στις 3.30 – 4.00 το πρωί και καλεί τους πιστούς να φάνε πριν ξημερώσει).

Μέλη της οικογένειας Evli στο χωριό Sürgü της νοτιοανατολικής επαρχίας της Μαλάτια, ζήτησαν από τον τυμπανιστή του Ραμαζανιού να μην χτυπήσει το τύμπανο μπροστά από το σπίτι τους το βράδυ στις 28 Ιουλίου, καθώς δεν ήταν σε κατάσταση νηστείας και είχαν δουλειά νωρίς το πρωί. Ο τυμπανιστής αρνήθηκε και ακολούθησε διαπληκτισμός.

Τα νέα για το περιστατικό ακούστηκαν σε όλο το χωριό και σύντομα ένας όχλος περίπου 60 ατόμων συγκεντρώθηκαν μπροστά από το σπίτι της οικογένειας Evli. Η ομάδα πέταξε πέτρες στο σπίτι της οικογένειας και είπε ότι τα μέλη της οικογένειας ήταν «Κούρδοι και Αλεβίτες». Το μικρό απόσπασμα της χωροφυλακής στο χωριό δεν ήταν σε θέση να αποτρέψει το αγριεμένο πλήθος, και κλήθηκαν ενισχύσεις από την περιοχή Doğanşehir.

Ο όχλος φώναζε “Allahu ekber”, δηλ. «ο Θεός/ Αλλάχ είναι μεγάλος», τραγουδούσε τον τουρκικό εθνικό ύμνο και απαιτούσε «αυτή η οικογένεια να φύγει από τον τόπο μας». Τα μέλη της οικογένειας Evli έσβησαν τα φώτα τους και κρύφτηκαν στα σπίτια τους μέσα σε κλίμα τρόμου. Ο όχλος έβαλε φωτιά σε ένα στάβλο που ανήκει στην οικογένεια Evli, και τότε οι χωροφύλακες έριξαν πυροβολισμούς στον αέρα.

Οι δυνάμεις ασφαλείας κατάφεραν να διαλύσουν το πλήθος όταν έφτασαν οι ενισχύσεις.

Ο Hasan Hüseyin Evli, το σπίτι του οποίου δέχθηκε επίθεση, είπε πως η οικογένειά του ήθελε να ζήσει ειρηνικά ως Αλεβίτες μαζί με τους σουνίτες. «Δεν θέλουμε τέτοια περιστατικά, δεν έχουμε πειράξει κανέναν», είπε.

Η Leyla Evli, έδειξε στους δημοσιογράφους τις πέτρες που πέταξε στο σπίτι της ο όχλος. " Ήρθαν να μας λυντσάρουν. Φώναζαν «θάνατος στους Κούρδους, θάνατος στους Αλεβίτες». Μας είπαν να φύγουμε και απείλησαν ότι θα μας σκοτώσουν, αν δεν το κάνουμε".

Οι Αλεβήδες ή Αλεβίτες (στην τουρκική γλώσσα Alevi) είναι θρησκευτική και πολιτιστική κοινότητα στην Τουρκία, με δεκάδες εκατομμύρια μέλη. Ο Αλεβισμός θεωρείται ένας από τους κύριους κλάδους του Σιιτισμού. Ο αλεβιτισμός έχει έντονες επιρροές από τον σουφισμό, τον μυστικισμό αλλά και από τον χριστιανισμό, ιδίως την Ορθοδοξία. Χαρακτηριστικά του είναι η ανεκτικότητα προς άλλες θρησκείες και η λατρεία των Αλλάχ-Μωάμεθ-Αλί (του γαμπρού του Μωάμεθ, στον οποίο η πίστη αποτελεί τη βασική διαφορά μεταξύ σιιτών και σουνιτών). Ανάμεσα στις διαφορές τους από άλλους μουσουλμάνους είναι η μονογαμία, το ότι δεν προσκυνούν στη Μέκκα και δεν γιορτάζουν το Ραμαζάνι. Να θυμίσουμε ότι από την αλεβιτική κοινότητα προέρχεται και το καθεστώς Ασαντ στη Συρία, οπότε καταλαβαίνουμε τι τέλος περιμένει την αλεβιτική κοινότητα της Συρίας αν δεν αντέξει ο Άσαντ.

defencenet.gr


ΒΑΛΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΣΑΣ – HELLENICPRIDE.GR



recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]