Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Σπασμωδικές αντιδράσεις της Άγκυρας για τον αιφνιδιασμό από την Ελληνική και Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία!!!

| No comment

Εξηγήσεις από τον Ισραηλινό επιτετραμμένο στην Άγκυρα ζήτησε τηλεφωνικώς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή το περιστατικό της πτήσης μαχητικού αεροσκάφους της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας πάνω από τα κατεχόμενα της Κύπρου. 


Σύμφωνα με την υπ΄αριθμ. 84 ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου “ισραηλινό αεροσκάφος, απροσδιόριστου τύπου, παραβίασε στις 14 Μαϊου, πέντε φορές και επί 8 λεπτά μεταξύ των ωρών 11.05 και 12.49 τον “εναέριο χώρο” του ψευδοκράτους. Δόθηκε σήμα συναγερμού (Scramble) στο διάστημα 12.43-14.28 σε δύο αεροσκάφη μας τύπου F16 που σταθμεύουν στη βάση İncirlik, τα οποία εκτέλεσαν πτήση περιπολίας στον “εναέριο χώρο” του ψευδοκράτους.” 

Όπως προκύπτει από τουρκικά δημοσιεύματα που κάνουν εκτενές αναφορές στο συμβάν, ο Ισραηλινός χειριστής απαντώντας στις προτροπές των Τούρκων να αποχωρήσει, είπε ότι πετά μέσα στον εναέριο χώρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, από την οποία έλαβε άδεια και πως εκείνοι που πρέπει να απομακρυνθούν αμέσως είναι τα τουρκικά μαχητικά διότι παρανομούν. Τελικά, μετά από οκτώ λεπτά ανενόχλητης πτήσης του ισραηλινού μαχητικού πάνω από τα κατεχόμενα, αποχώρησε χωρίς το ζεύγος των τουρκικών μαχητικών να καταφέρει έστω να προχωρήσει προς αναγνώρισή του. 

Ο αιφνιδιασμός της Τουρκίας συνεχίστηκε την επόμενη ημέρα όταν δοκιμάστηκε επιτυχώς η δυνατότητα ταχείας αντίδρασης του αεροπορικού σκέλους της «Δύναμης Δ» με την άφιξη 24 αεροσκαφώντης Πολεμικής Αεροπορίας στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Μία άγνωστη λεπτομέρεια που έρχεται να ενισχύσει τη σημασία της επίτευξης ακόμα μικρότερου χρόνου αντίδρασης είναι το γεγονός ότι ο Α/ΓΕΕΘΑ επέλεξε να διατάξει συναγερμό την ημέρα εορτασμού του πολιούχου της Λάρισας, όπου και η έδρα του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας. 

Έτσι προχθές και χθες υπήρξε μαζική είσοδος τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο με πολυάριθμες παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας και παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου. Αναφέρεται μάλιστα ότι σε μια ή δυο περιπτώσεις η είσοδος έγινε βράδυ, κάτι που είχε να συμβεί πολύ καιρό. Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά μαχητικά αναχαιτίστηκαν από ελληνικά F-16 και Μirage 2000-5 Mk2. strategyreports


recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]