Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Σχέδιο της Άγκυρας για ένταξη στο ΝΑΤΟ των Σκοπίων!!!

| No comment
Η Τουρκία θα μεταφέρει το μήνυμα στο ΝΑΤΟ "Ότι πρέπει να δώσει το σήμα ότι η πολιτική των ανοικτών θυρών είναι έγκυρη''
Του Σερκάν Ντεμιρτάς serkan.demirtas @ tdn.com.tr απο την (Hurriyet Daily News)

Το Ελληνικό ΥΠΕΞ έχει εκλογές και δεν ασχολείται;

Μία από τις προτεραιότητες της Τουρκίας θα φέρει στην...
ημερήσια διάταξη για την ΝΑΤΟ Σικάγο σύνοδο κορυφής είναι η προώθηση των Σκοπίων , Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Μαυροβούνιο, καθώς και την προσφορά της Γεωργίας να ενταχθούν στη συμμαχία, καθώς τα μέλη τους είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ειρήνη και τη σταθερότητα παρατηρείται και στα δύο η εύθραυστη Βαλκανίων και του Καυκάσου.

Αν και η σύνοδος κορυφής δεν θα επικεντρωθεί στην, ούτε κάνει μια απόφαση ορόσημο σχετικά με τη διεύρυνση, η Τουρκία θα εξακολουθεί να προτρέπει έντονα τους συμμάχους να μην επιβραδύνει τη διαδικασία αυτή προβλέπεται να αναλάβουν δεσμεύσεις, αλλά ότι οι προσκλήσεις για ένταξη στη συμμαχία θα πρέπει να προσφέρεται κατά την επόμενη σύνοδο, φυσικά, σύμφωνα με την πρόοδό τους στα κριτήρια συνάντηση. Διπλωματική πηγή έλεγε στην Hurriyet Daily News τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ότι η Τουρκία θα μεταφέρει το μήνυμα ότι «όπως το ΝΑΤΟ θα πρέπει επίσης να δώσει το σήμα ότι πολιτική ανοικτών θυρών μας εξακολουθεί να είναι έγκυρη "κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής.

"Διεύρυνση του ΝΑΤΟ στην περιοχή των Βαλκανίων είναι πολύ σημαντική όσον αφορά την προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας σε αυτό το μέρος του κόσμου. Υπάρχουν ακόμη ανησυχίες ότι οι εθνοτικές εντάσεις μπορούν να φουντώσει στην περιοχή. Είσοδο του ΝΑΤΟ στην περιοχή θα μπορούσε να αποφευχθεί αυτό, "ένας ανώτερος Τούρκος διπλωμάτης δήλωσε στην εφημερίδα Daily News το Σαββατοκύριακο.

Μαζί το πρόγραμμα αντιπυραυλικής άμυνας και η εντολή στο Αφγανιστάν, η συμμαχία θα συζητήσει επίσης τη διαδικασία διεύρυνσης της. Το πρόγραμμα διεύρυνσης του ΝΑΤΟ εξετάζει τρεις βαλκανικές χώρες και τη Γεωργία, τα οποία είναι γνωστά ως υποψήφια χώρες, ως δυνητικά μελλοντικά μέλη της συμμαχίας, τα οποία θα είναι : Σκοπίων, Βοσνία-Ερζεγοβίνη και το Μαυροβούνιο. Η Τουρκία υποστηρίζει όλες τις προσδοκίες όλων των τεσσάρων χωρών και έχει υποσχέθηκε να είναι η φωνή τους στη συνάντηση στο Σικάγο.
Είκοσι οκτώ μέλη και οι υπουργοί Εξωτερικών τέσσερα υποψήφια χωρών θα συναντηθούν κατά μήκος των περιθωρίων της Συνόδου Κορυφής του Σικάγου για να κάνει μια εκτίμηση σκόπιμη για τη διεύρυνση.

Η Ονομασία είναι το κύριο εμπόδιο πριν από την ένταξή των Σκοπίων

Η ΠΔΓΜ είχε ήδη ολοκληρώσει την υλοποίηση του Σχεδίου Δράσης για Μελλοντικά Μέλη (MAP) χρόνια πριν, αλλά δεν είναι σε θέση να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ λόγω της συνεχιζόμενης διαφωνίας ονόματος με την Ελλάδα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Poposki θα πανε στην Άγκυρα την Τρίτη για συνομιλίες σχετικά με τη συμμετοχή της χώρας του στη συμμαχία. Αν και φαίνεται δύσκολο να ξεπεραστεί το ελληνική βέτο, η Τουρκία θα συνεχίσει να εγείρει το ζήτημα κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής.

Τα Σκόπια είναι μια χώρα που αποτελείται από διάφορες εθνοτικές ομάδες, υπάρχουν ανησυχίες ότι στα Σκόπια θα μπορούσε να εκδηλωθούν εστίες νέων εθνοτικών εντάσεων. Αυτός είναι ο λόγος που παροτρύνουμε το ΝΑΤΟ να εξετάσει την κατάσταση αυτή μεταξύ των προτεραιοτήτων, " δήλωσε ο Σκοπιανός διπλωμάτης .

Η Σύνοδος Κορυφής του Σικάγου είναι για τις 20 Μαΐου και 21.

trikalagr.blogspot



recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]