Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΟΖ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!!!

| No comment
Eυθεία – και επίσημη – αμφισβήτηση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην περιοχή του Καστελόριζου από την Αγκυρα!
Ο βοηθός Γενικού Διευθυντή Αεροναυτικών του Τουρκικού Υπ. Εξωτερικών κ.Τσαγατάυ Ερτζιές τόνισε σε σχέση με την ελληνική ΑΟΖ στην Αν. Μεσόγειο ότι είναι πολύ μεγάλη η περιοχή που έχει δηλώσει η Ελλάδα ανάλογα με το μέγεθος του Καστελορίζου...

νησί και πρόσθεσε, για πρώτη φορά δημόσια, τον τουρκικό παράνομο και αβάσιμο ισχυρισμό:

« Δεν αποδεχόμαστε επ’ ουδενί το αίτημα της Ελλάδας . Αυτό που ζητάει η Ελλάδα δεν αποτελεί μια τέτοια ΑΟΖ . Η δική μας άποψη συμφωνεί με τους διεθνείς κανόνες. Τα νησιά δεν αποτελούν πλήρως θαλάσσια ζώνη».

Ο κ. Ερτζιές – που πρόσφατα είχε απειλήσει με νέα Ιμια στην Αν Μεσόγειο – υποστήριξε επίσης ότι για το θέμα υπάρχει η νομοθεσία του ΕΔΑΔ και ότι οι διατάξεις του ΕΔΑΔ είναι προς την κατεύθυνση της άποψης της Τουρκίας.

Το θέμα αναδεικνύει σήμερα η εφημερίδα Turkiye με τον τίτλο «Η Αθήνα στο Καστελόριζο ξεπερνά τα σύνορα, στα πρόθυρα νέα κρίση» και φθάνει στο σημείο να ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα αυτήν την φορά για την δημιουργία νέας κρίσης έστρεψε τα βλέμματά της στο Καστελόριζο που απέχει μόνο δύο χιλιόμετρα από το Κάς.

Οι διεθνείς αποφάσεις και η νομοθεσία του ΕΔΑΔ – υποστηρίζει – δεν δίνει ένα τέτοιο δικαίωμα στην Ελλάδα που προσπαθεί να …μπεί στην υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας κάνοντας έρευνα νότια του νησιού αυτού που είναι μεγέθους μόνο 12 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Η εφημερίδα θυμίζει ότι το ελληνικό ΥΠΕΞ δηλώνοντας ότι συμπεριλαμβάνεται και η νότια πλευρά του Καστελόριζο μεταξύ των περιοχών όπου θα αναζητήσει η Κύπρος πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην Μεσόγειο, είχε τονίσει πως και η εν λόγω περιοχή εντάσσεται στην υφαλοκρηπίδα της Ελλάδας .
Κατά την ελληνική πλευρά – και το Διεθνές Δίκαιο- και τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα. www.prionokordela.gr



recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]