Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Θερμό επεισόδιο μεταξύ Σαμοθράκης και Λαδόξερας-Τουρκική Ακταιωρός κατά Λιμενικού σκάφους !!

| No comment
Ένα ακόμη θερμό επεισόδιο είχαμε στο Θρακικό Πέλαγος και πιο συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σαμοθράκης και Ζουράφας την Πέμπτη το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του www.faros24.gr, Τουρκική Ακταιωρός προσπάθησε δύο φορές να εμβολίσει το σκάφος του Λιμεναρχείου Σαμοθράκης, γιατί ζήτησε από δύο Τουρκικές μηχανότρατες να μην ψαρεύουν στα Ελληνικά χωρικά ύδατα. Το επεισόδιο ξεκίνησε γύρω στις 3 το μεσημέρι όταν 6,5 μίλια από την Σαμοθράκη και 4 από την βραχονησίδα Ζουράφα (Λαδόξερα) εμφανίσθηκαν δύο Τουρκικά αλιευτικά.


Το Περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Σαμοθράκης που έκανε περιπολία στην περιοχή ζήτησε την απομάκρυνσή τους όπως είχε κάνει καιτις προηγούμενες ημέρες. Η Τουρκική Ακταιωρός (308) σε λίγα λεπτά έφτασε στην περιοχή και στράφηκε κατά του Περιπολικού του Λιμενικού Σώματος που με ελιγμούς γλύτωσε τον εμβολισμό.

Στο σημείο για βοήθεια στο σκάφος του Λιμεναρχείου πήγε και Ελληνικό αλιευτικό και για περισσότερο από μία ώρα τα σκάφη έπαιζαν κυνηγητό μεταξύ τους. Από τον ασύρματο ειδοποιήθηκαν οι Τούρκοι να φύγουν από την περιοχή γιατί είναι Ελληνικά χωρικά ύδατα, αλλά αρνιόταν αφού δεν υπολόγιζαν την Ελληνική βραχονησίδα.
Τελικά λίγη ώρα αργότερα μπήκαν στα διεθνή χωρικά ύδατα και το επεισόδιο έληξε...όπως έληξε.

Λάβετε υπ' όψιν και τα εξής:

-Θα πρέπει να σημειώσουμε πως με την βραχονησίδα Ζουράφα ακόμη σε εκρεμότητα παραμένει το τι έγινε στις 10 Φεβρουαρίου με τον Φάρο που βρισκόταν τοποθετημένος πάνω και εξαφανίσθηκε. Αντικαταστάθηκε μόλις πρόσφατα με έναν μικρό φανό για να υπάρχει σηματοδότηση τη νύχτα.

-Το περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης βρίσκεται ακινητοποιημένο από τον Δεκέμβριο του 2010 στο λιμάνι της αλεξανδρούπολης λόγω βλάβης και δεν εγκρίνεται η δαπάνη ύψους 7 χιλιάδων ευρώ για την επισκευή του.

-Από την Πέμπτη στη Θράκη πραγματοποιεί περιοδεία ο νέος Πρέσβης της Τουρκίας στην Ελλάδα Κερίμ Ουράς.
Μέχρι στιγμής υπάρχει σιωπή από τις Ελληνικές αρχές για το περιστατικό.

faros24.gr


recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]