Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Εμπάργκο πετρελαίου από το Ιράν στην Ελλάδα !!

| No comment
Πετρέλαιο από Ιράν, αλλά και - κυρίως - ανοικτή πίστωση, για την Ελλάδα, τέλος: Το Ιράν δεν εκτέλεσε παραγγελία της Ελλάδας για 500.000 βαρέλια αργού πετρελαίου, μεταδίδει την Κυριακή το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν Fars, κάτι που ήταν μάλον αναμενόμενο, αλλά ίσως έχει βρεθεί λύση από την νέα δυτική απικία, την Λιβύη, πο υπλέον απλά της αίρνουν το πετράλιο και δεν ρωτάνε.


Το Reuters σημειώνει ότι από την Παρασκευή είναι σε γνώση του ότι η ελβετική θυγατρική της γαλλικής πετρελαϊκής εταιρείας Total, καθώς και η εταιρεία εμπορευματικών συναλλαγών Mercuria βρίσκονται σε ανεξάρτητες διαπραγματεύσεις με τα «Ελληνικά Πετρέλαια», ώστε να την βοηθήσουν να υποκαταστήσει τις ιρανικές προμήθειες αργού πετρελαίου με αντίστοιχες από άλλες χώρες.

Η Glencore, κορυφαία ελβετική εταιρεία εμπορευματικών συναλλαγών, επίσης μπορεί να συνδράμει προς την ίδια κατεύθυνση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Η Total "αποπληρώνεται" για την βοήθεια που προσέφεραν τα Rafale στην "απελευθέρωση" της Λιβύης με το να ελέγχει περίπου του 30% των κοιτασμάτων της Λιβύης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ: «Τα τάνκερ που έφθασαν για να μεταφέρουν 500.000 βαρέλια ιρανικού αργού πετρελαίου σε διυλιστήριο της Ελλάδας επέστρεψαν άδεια, καθώς το Ιράν αρνήθηκε να δώσει το πετρέλαιο».

Πάντως, ο διευθυντής επικοινωνίας του Ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων, Άγγελος Στράνης, διέψευσε τις πληροφορίες περί άρνησης του Ιράν να τροφοδοτήσει την εταιρεία με πετρέλαιο, με δηλώσεις τους στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αξιωματούχοι του υπουργείου Πετρελαίου του Ιράν δεν σχολίασαν τις πληροφορίες, σημειώνει το Reuters και αυτό είναι κακό σημάδι γιατί την προηγούμενη φορά που είχε τεθεί ζήτημα αμέσως είχαν διαψεύσει το ενδεχόμενο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]