Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Νταβούτογλου: Διεθνή διάσκεψη για το Κυπριακό ή… χαμός!!

| No comment
Διεθνή διάσκεψη για το Κυπριακό τον ερχόμενο Φεβρουάριο ή Μάρτιο ζητά ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, εμμένοντας παράλληλα στις απαράδεκτες θέσεις τους σχετικά με την Κυπριακή Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μιλώντας στο πρακτορείο «Ανατολή» ο Νταβούτογλου προχώρησε σε ανασκόπηση του 2011 από πλευράς τουρκικής εξωτερικής πολιτικής και αναφέρθηκε και στο Κυπριακό.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρξει ένταση με αφορμή την κυπριακή προεδρία, ο Νταβούτογλου είπε πως «εάν μία κυβέρνηση που έχει σφετεριστεί σε διεθνές επίπεδο τον τίτλο του Κυπριακού κράτος, επιχειρήσει να το συνεχίσει έτσι, αυτή τη φορά ασκώντας την προεδρία της ΕΕ, η Τουρκία δεν θα το εγκρίνει».

Ο Νταβούτογλου υποστήριξε επίσης ότι στην τελευταία συνάντηση Χριστόφια – Έρογλου υπήρξε μια κινητικότητα, οφειλόμενη στη στάση του Έρογλου και είπε ότι έχει δημιουργηθεί μία προσδοκία. «Ελπίζουμε να αξιοποιηθεί καλά το προσεχές εξάμηνο» είπε ο Νταβούτογλου και κατέληξε: «Μετά τις συνομιλίες του Ιανουαρίου, το Φεβρουάριο ή το Μάρτιο μπορεί να συγκληθεί διεθνής διάσκεψη, τον Απρίλιο ή το Μάιο μπορεί να γίνουν τα δημοψηφίσματα, με αποτέλεσμα τον Ιούλιο του 2012 το νέο κράτος όπου ο Πρόεδρος θα πρόσκειται στη μία πλευρά και ο υπουργός Εξωτερικών στην άλλη, να αναλάβει την προεδρία της ΕΕ. Έτσι και η ΕΕ θα δείξει ότι έχει όραμα ειρήνης. Εάν όμως η ΕΕ δώσει μονομερώς την προεδρία στους Ελληνοκυπρίους, πράγμα που θα τους ενισχύσει, τότε η ΕΕ θα έχει απολέσει το κύρος της».

defence-point

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΣ..ΠΑΤΑ SHARE!! ΓΙΝΕ ΠΛΕΩΝ ΕΝΕΡΓΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ!!




ΑΝ ΘΕΣ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΜΑΣ.




recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]